Ungdomsskolen

 

Ungdomsskolen er et spennende skoleslag, med alt i fra de som får karakterer for første gang til de som har sommerfugler i magen fordi de nærmer seg eksamen.

Skoleåret 2018/19har vi 13 elever i 8.klasse, 23 elever i 9. klasse og 9 elever i 10.klasse.

Høsten starter med Bli-kjent-uke, for at alle skal få en god start. Vi leker litt, drar på overnattingstur og har fadderordning, slik at ganske raskt føler alle seg som hjemme.

Etter hvert starter alvoret, med lekser, fag og innleveringer. Vi prøver å få til et godt samarbeid og varierer arbeidsmåtene. Elevene får god trening i fremlegg på forskjellige måter, og lærer mye av dette.

Elevene har også tilbud om studietid, før og etter skoletid, med lærer til stede. Vi bruker både Office 365 og Skooler som verktøy, og der kan elevene levere inn skriftlig arbeid, følge med på egen individuell opplæringsplan (IUP) samt eget fravær og anmerkninger m.m. iPad er et viktig hjelpemiddel på ungdomsskolen.

 

Musikken bolkelegges hos oss og ungdomsskolen har ansvaret for underholdning på jule- og sommeravslutninger.

Noen av aktivitetene vi deltar på gjennom året: Stranddag, Kreativ aktivitetsuke, Aktivitetsdag i Pinjeskogen, Tine-stafetten, Juleverksted, Idrettsdag og Realfagsdag.

Vi har i tillegg overnatting på skolen og klassetur siste skoleuken før sommeren. For å få penger til sistnevnte har vi forskjellige prosjekt på gang, blant annet arrangerer 9. klasse grillfest og 10. klasse lager skoleårbok.

 

Yrkesorientering er også viktig og hvert år lager vi vår egen yrkesmesse sammen med videregående. Vi dekker mellom 40 og 50 yrker på denne!

Som du sikkert skjønner har vi en ungdomsskole med en aktiv skolehverdag!