Velkommen til den hvite kyst

Mange forbinder Costa Blanca med turisme og det forsåvidt riktig. Men her er det mye mer å oppleve. Kjører man bare noen få kilometer innover i landet, åpner en ny verden seg. Men la oss begynne med litt kalde fakta.

Vi befinner oss i Communidad Valenciana, den autonome regionen med sin hovedstad i Valencia. De største byene i denne regionen er:

  • Valencia, 807.000 innbyggere
  • Alicante, 319.000 innbyggere
  • Elche, 215.000 innbyggere
  • Castellón de la Plana, 167.000 innbyggere

Valencia

Valencia er en gammel by. Den ble grunnlagt av romerne i året 137 f.Kr. Selve navnet Valencia kommer fra det latinske ordet "valentia" som betyr "mot." Gjennom historien er byen blitt bebodd av visigotere, maurere og aragonere. I 1094 ble byen gjenerobret av de kristne av Rodrigo Díaz de Vivar (El Cid). Men byen ble på nytt erobret av maurerne i 1109. Det gikk nesten hundre år før kong Jaime erobret Valencia tilbake til de kristne.

Katedralen i Valencia

 

På 1400- og 1500- tallet var Valencia en av de viktigste byene ved Middelhavet, og det hører også med til historien at Colombus' første reise ble finansert av valensianere.

Valencia er erkebispesete og byen har vært kristen i godt og vel 1500 år. Katedralen er et vakkert monumnent i flere stilarter.

Valencia er vel verdt et besøk. Foruten katedralen ligger det mange forskjellige museer der og det er mye å se. Skal du reise til Valencia anbefales det å kjøre innlandsruta om La Font de La Figuera. Den er raskere enn om du skal følge kysten oppover. Her er reiseruta.

 

Lenker