Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/0/f/1/cf76cuh7m/webroots/r617147/utilities/functions.php on line 738 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/0/f/1/cf76cuh7m/webroots/r617147/utilities/functions.php on line 738 Fagtur til Orihuela - Den norske skolen i Rojales - norsk skole i Spania
Fagtur til Orihuela

Fagtur til Orihuela

DNSR har naturlig nok spansk som fremmedspråk, og i dag har 9.-klasssen vært på fagtur i Orihuela.

Orihuela er innlandsbyen som ligger bare 23 meter over havet og har vært provinsens bispesete siden 1564. Byen har 33 kirker og konventer, og den tidligste bosetningen stammer fra 2500 år før Kristus. 

Selv om byen har spennende historie, er det Spanias store poet, Miguel Hernandez, som raver høyest i terrenget. Hernandez var republikaner under den spanske borgerkrigen, og ble derfor arrestert og døde som ung. Poesien hans er verdenskjent, så byen er også kjent for litterære perler. 

”Una gota de pura valentía vale más que un océano cobarde” 

K06 krever bruk av læreplanmålene, og i dag har elevene nyttet seg av å delta i enkle, spontane samtalesituasjoner, gi uttrykk for egne meninger og følelser og kommunisere med forståelig uttale, og oppgaven besto av intervju, videoblogg og fotomontasje, som elevene skal jobbe videre med på skolen.

Uten mat og drikke, duger spansken ikke.

Elevene gjorde en god jobb, og oppførte seg helt eksemplarisk.

Takk til enestående foreldre som sponset lunsj til både elever og faglærer.   Ja, slik kan altså en helt vanlig februardag fortone seg på DNSR.

Tilbake til oversikt