GründerExpo 2017 på Lillestrøm

GründerExpo 2017 på Lillestrøm

131 ungdomsbedrifter fra de ulike videregående skolene i Akershus satte hverandre i stevne under GründerExpo 2017 / Akershusmesterskapet for ungdomsbedrifter. 

84 representanter fra arbeids- og næringslivet stilte opp som jurymedlemmer og brukte dagen til å vurdere fremtidens entreprenører og ledere! Fra DNSR deltok vi med to ungdomsbedrifter -  Frame It UB og Taskmasters UB.

Våre elever har siden august 2016 lagt ned masse arbeid i bedriften. De har jobbet med ideer, produsert varer, laget forretningsplan, reklamert, markedsført seg, og solgt varer og tjenester. UB-elevene har jobbet tverrfaglig med regnskap, markedsføring, personal og ledelse. De har også hatt fokus på IA (inkluderende arbeidsliv), med Skatt Øst og NAV Arbeidslivssenter som samarbeidspartnere.

Gjennom å drive ungdomsbedrift skal elevene lære å se mulighetene i og rundt seg, og hvordan fagene i skolen henger sammen med det å arbeide i en virksomhet. Vi er opptatt av læringen i prosessen, uavhengig av seiere. Våre ungdomsbedrifter Frame It UB og Taskmasters UB har gjort en meget bra innsats gjennom hele skoleåret, og begge bedriftene markedsførte sin bedrift og sin skole på en utmerket måte under GründerExpo 2017. På messa viste elevene frem sine bedrifter og konkurrerte i forskjellige kategorier. Daglig leder i Frame It UB, Elise Pedersen Aas, forteller at GründerExpo var en stor opplevelse, med mange erfaringer og svært god læring. «Det handler ikke bare om å vinne, men å delta; treffe nye mennesker og få nye erfaringer", sier Elise. "Kjempegøy å vinne tredjeplass i kategorien Beste markedsføring”, uttrykker daglig leder Ruben Bredal i Taskmasters UB. Ruben ble blant flere hundre elever også nominert som en av ni i kategorien Beste selger. Med andre ord; sterke opplevelser og prestasjoner!

Som faglærere ønsker vi å skolere våre elever slik at de kan mestre fremtiden på best mulig måte, enten som gründere eller ansatt i en virksomhet. ”Elevene tilegner seg sosial kompetanse, endringskompetanse og handlingskompetanse”, poengterer da også Petter Skotland, daglig leder i Ungt Entreprenørskap. Vi opplevde en messe full av kreativitet, samspill og skaperglede, og er meget stolte over innsatsen til våre ungdommer fra DNSR.

May og Ninnette

Tilbake til oversikt