TEGNEKONKURRANSE

TEGNEKONKURRANSE

I vinter har det pågått en tegnekonkurranse blant elevene på DNSR.

Målet med konkurransen er å finne en tegning som skal få pryde forsiden til Årboka 2016-17.

Årboka er mer enn "bare en bok". Den er et minne for livet. Det er elevene i 10.trinn som har hovedansvaret for å produsere boka, som vil inneholde bilder og artikler av alt som har skjedd på DNSR i løpet av skoleåret. Boka koster 10 euro, og vil være i salg fra 17.mai.

I november startet konkurransen, og alle elever ble oppfordret til å sende inn bidrag. I løpet av november, desember, januar og helt til 10. februar mottok vi flotte tegninger fra elevene. Til slutt satt vi med 54 tegninger. Hvordan i all verden skulle vi klare å velge ut en vinner?

Vel, vi hadde annonsert noen kriterier. Tegningen måtte være "loddrett", og det skulle være med mye farger, og minst mulig hvitt. I tillegg måtte det være skrevet "Årboka 2016/17".

Det er ingen tvil om at elevene på DNSR er kjent med å arbeide ut fra  "kriterier" - for nesten alle tegningene ble "godkjent" ut fra fra de gitte kriteriene. Vi la alle tegningene ut på et stort bord, og så fikk alle elever i 10. trinn studere disse. De måtte så, i samarbeid, velge ut 5 tegninger som de mente var de beste kandidatene. En jury, bestående av 3 elever, tok deretter disse 5 tegningene med seg på et eget rom. Der måtte de velge ut vinnertegningen.

Etter noen laaange minutter måtte de så presentere deres valg for resten av klassen, med gode begrunnelser.

På morgensamlingen, mandag i uke 9, fikk Rebeca, Karoline og Simon fra 10.trinn endelig fortelle nyheten om at vinnertegningen var kåret. Forsiden til Årboka 2016/17 er laget av Mira Amelie og Vanessa, som går i 4.trinn. Dette er første gangen (så vidt vi vet) at en vinnertegning er laget på bakgrunn av samarbeid mellom flere elever.

I tillegg til at tegningen til Mira Amelie og Vanessa vil pryde forsiden av Årboka, fikk de hver sin store plate med norsk Melkesjokolade i premie. Vel fortjent!

Vi ønsker å takke alle elevene for flotte bidrag til konkurransen – dere gjorde det svært vanskelig for oss......

Tilbake til oversikt