Realfagsdagen ved DNSR – 10.mars 2016

Realfagsdagen ved DNSR – 10.mars 2016

Realfagsdagen ved DNSR ble arrangert torsdag 10. mars 2016. Dagen har som mål å gi elevene på BSK og USK /VGS et innblikk i hvordan det er å ha realfag, og hvilke utfordringer som kan dukke opp.

Alle elevene ble delt inn i grupper. BSK for seg og en blanding mellom USK/VGS. Det var åtte stasjoner, hvor alle baserte seg på naturfag og matematikk. På hver stasjon ble det 60 minutter for hver gruppe. Realfagsdagen har alltid vært en tradisjon på DNSR, som er satt pris på av både lærere og elever!

Dagen startet vanlig med basis for alle på skolen, og elevene fikk vite underveis hvilke grupper man var på. Samtlige klasser utenom VG3 var med på denne dagen, fordi vi fikk ansvar for å dekke det som skjedde gjennom dagen. VG3 fikk ansvar for journalistikk. Vi filmet, tok bilder og tok opp lyd av det som foregikk under Realfagsdagen.

Værmessig startet dagen litt dystert, med vind og skyer, men utviklet seg til sol og fint vær. En veldig svak bris hjelper på det varme været! Frisk luft er bra for kropp og sjel, når man skal eksperimentere, regne, undersøke og samarbeide.

Kompetanse innenfor naturfag er nødvendig for å møte flere av de større utfordringene som samfunnet står ovenfor, både nå og i fremtiden. Samtidig har dette faget potensial for å utløse en livslang interesse. Det er fullt mulig å ha det morsomt på samme tid som man forbereder seg på å føre verden videre. I realfagsstrategien lagt frem av kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, erkjenner han at et solid naturfaglig grunnlag er en forutsetning for at dagens barn og unge skal være forberedt på morgendagens endringer. «Hele befolkningen trenger dette grunnlaget, i tillegg til at vi trenger at flere satser på en karriere innen naturfagene», hevder kunnskapsministeren. 

Det er derfor viktig at alle elevene mellom 1. og 13. årstrinn får være med på å lære og oppleve gjennom Realfagsdagen. DNSR setter fokus på realfagene for å gi elevene muligheten til å bruke logikk og kreativitet.

Vi i VG3 håper alle koste seg på Realfagsdagen! :)

Tilbake til oversikt