6. klasse på fagtur til Elche 🌴🌴🌴

6. klasse på fagtur til Elche 🌴🌴🌴

Den Norske Skolen i Rojales har mange tettsteder og byer bare minutter unna skoleporten, og torsdag morgen dro 6. klasse på fagtur til Elche.

Elche er den tredje største byen i Valenica fylke, så byen er brukbart stor, med både universitet, en flott gamleby, store shoppingsentre og fotballag i samme liga som FC Barcelona og Real Madrid. 

Barneskolen har ikke egen fagplan for fremmedspråk, men klassen har likevel fått oppgaver å jobbe med før fagturen. Klassen ble delt i fire grupper, og i de ulike gruppene fikk elevene en konkret oppgave som måtte besvares. Aktuelle problemstillinger for dagen var å utforske og beskrive levemåter, tradisjoner, geografi og kunstneriske og kulturelle uttrykk fra en spansk by, som i dette tilfellet er Elche.  

Elche er en spesiell by, med to ulike ting på UNESCOs verdensarvliste. Daddelpalmeskogene er den ene, den andre er det religiøse skuespillet El Misterio de Elche.  

Elche har en stor basilika midt i byen. I denne basilikaen blir El Misterio de Elche oppført hvert år. 

Elliott, Viktor, Noa og Karoline fikk ulike oppgaver om både basilikaen og El Misterio, og guidet resten av klassen utenfor og inni basilikaen. 

Det ble også tid til å gå opp til tårnet. El Misterio de Elche er oppført på UNESCOs liste over mesterverker i muntlig og immateriell kulturarv. 

Marie, Fatima, Anna og Emil fikk i oppgave å guide resten av klassen i El Parque Municipal.  

Elche har mer enn 200 000 daddelpalmer, og disse er fredet for menneskeheten, de er med andre ord satt på UNESCOs verdensarvliste.  

Det mauriske badet i Elche, er et av de få badene som fortsatt er bevart i Spania. I nesten 800 år, fra 700-tallet til 1492, da kongedømmet Granada falt, var store deler av Spania under maurisk innflytelse.  

Isabel, Rim, Helmine, Mats og Daoud fortalte om det mauriske badet. I tillegg hadde de fått i oppgave å gi generell informasjon om Elche. 

La Dama de Elche, Damen av Elche, er en kalksteinsbyste som ble oppdaget i 1897. Den ble funnet i utkanten av Elche. Funnstedet er i dag det arkeologiske museet La Alcudia. Nå står La Dama de Elche på Prado-museet i Madrid.  

Henriette, Sara, Mia og Tengel hadde i oppgave å guide klassen rundt på Plaza Glorieta. En kopi av La Dama de Elche står på Plaza Glorieta. 

Uten mat og drikke, duger helten ikke, så det ble satt av tid til en god lunsj i byen.  

 

Det er stas å bruke nærmiljøet I språkopplæringa, og i dag har elevene vist seg fra sin aller beste side. Takk for en super tur! 

 

Annika, Aurora, Åge og Kai 

Tilbake til oversikt