POETISK AFTEN MED VG3!📖📚🎶❤️

POETISK AFTEN MED VG3!📖📚🎶❤️

Når man jobber med adapsjon på vg3 er det vanlig å lese ei bok, se filmen, og skrive en tekst der man sammenligner bok og film. Kult det, men vg3 på DNSR er klar for større utfordringer. I norskfaget har vi de siste ukene jobbet med å skrive våre egne adapsjoner.

  1. Prins Arif utanfor slottsplassen
  2. Mor, tenkjer du på meg, òg?
  3. Ein siste gong
  4. Søner av Noreg
  5. Single Malt, femten år
  6. Guten som ynskja seg verda
  7. Familien vår
  8. Det som ein gong var
  9. Sabor a mì
  10. Dei saftigaste epla

Dette er ikke 10 på topp-liste over titler på bøker å lese i påsken fra Storytel eller EBOK..... nei, dette er noe langt mer eksklusivt. Dette er programmet for vg3s poetiske aften, langfredag 10.april, live i Teams.

Oppdraget var greit nok; velg en sangtekst og skriv en adapsjon - en novelle, et eventyr eller fortelling. Men, det stopper ikke der. Adapsjonen skal være på nynorsk....., og vi skal framføre tekstene for et publikum......på fredagskveld, og så skal publikum få gjette hvilken sang det er. Beste påskequiz ever!

 

Ok, om det er noen som tar oppdrag på strak arm, er det vg3 på DNSR. Vekk med hettegenser, joggebukse og varme hosselæsta – uniformen mange av oss benytter i disse koronatider. Fram med finstasen, slips, godlukt og gel i håret! Klokka 1800 var vi på plass i Teams, alle elever, med familien i bakgrunnen, samt lærere i vgs. Etter snart 4 uker med nettundervisning er vi ganske dyktige med cam og mic, men det er ekstra stas å få lese egen fortelling mens publikum lytter og tenker.... Etter hvert nummer henvendte forfatter seg til   publikum for å få forslag og innspill på hvilken sang som var adaptert. Publikum består som sagt av elever i vg3, deres famillier og et sammensatt ensamble av vgs lærere. Hvem klarer å finne riktig låt? Tja, noen safet og valgte å svare Bruce Springsteen på alt, andre slet litt med at de kun kjente til musikk fra før 80-tallet.....det tikket inn litt av hvert i chatten.....men sammen kom vi fram til løsningen. Små hint knyttet til navn, virkemidler og metaforer gjorde at vi fant låter fra blant annet Queen, Arif, Robyn, Emma Steinbakken, Wiz Kalifa, Kaizers og Jahn Teigen. De eldste i publikum slet litt med «kongen som ønsket deg løse jenter og endring av Grunnloven» - da dette var en russelåt (ukjent for alle født før 1998)..........og da Jasmin leste en vakker novelle knyttet til en spansk låt ble det ekstra press på Elchegruppa, Kai og Silje. Vi lærte at ikke alt av spansk musikk er Julio Iglesias........(hmmr Truls.....)J

 

Christer valgte en låt som er ekstra spesiell for årets vg3 – nemlig deres egen russelåt, «Pakten». Da Christer hadde lest sin tekst var det flere som kjente tårene presse på ....denne låta er mer enn bare en russelåt. Teksten viser blant annet til samholdet og respekten som er blant årets vg3 – elever. For oss som var til stede ble dette innmari tydelig i måten elevene gir hverandre kred og ros hele veien. Tekstene som ble lest opp er utrolig velskrevet, som norsklærer er det bare kos å skulle vurdere i etterkant, men måten ungdommen roser hverandre og applauderer hver enkelt underveis er magisk.

 

Etter nesten 2 timer i Teams er regnestykket enkelt som bare det:

10 nydelige elever + 10 fantastiske tekster = verdens beste langfredagskveld = verden beste jobb!

 

Tusen takk for en fantastisk aften kjære vg3 – dere er poesi!

 

Tekst: Hanne Line

Tilbake til oversikt