Håndballdrømmen

Håndballdrømmen

Har du hørt historien om de tre ildsjeler som hadde en drøm.......?

Pernille, Rebeca og Thea går i 10. klasse ved Den Norske skolen i Rojales. På fritiden spiller de håndball på BM Torrevieja Juvenil Femenino. For noen uker siden begynte de å snakke om at det hadde vært gøy om laget kunne reist til Norge for å delta på Julecup på Rælingen.

Jentene sier at de elsker å spille håndball, og at klubben i Torrevieja har tatt i mot dem på en helt fantastisk måte. De ønsker så gjerne å gi noe tilbake....

Flybilletter og opphold koster penger, og jentene var fullstendig klar over at dette kunne bli vanskelig. Men, drømmen var så sterk at de bare måtte finne ut om dette var mulig. I løpet av noen dager satte de i gang en skikkelig dugnad med mål om å samle inn penger slik at julecupen kan bli realisert. Det har vært besøk i radio for å fortelle om prosjektet, flere artikler i lokale medier og egen Facebookside som heter "Julereisen til Norge". Jentene oppfordrer alle til å bidra, og diverse sponsorer har meldt sin interesse.

På onsdag, 23.november, kom alle jentene på laget, samt trenere, til skolen på DNSR for å ha håndballtrening for elevene fra 1.-7-trinn. Treningen startet 1530. Elevene var egentlig ferdig på skolen klokka 1400, men jentene stilte opp som leksehjelp, slik at elevene hadde et tilbud på skolen fram til treningen startet.

Oppvarmingen bestod blant annet av dans, ledet av Håvard Sylte, til tonene fra julelåten "Nisseclub". Etter mye latter, breakdancemoves og skigåing, fortsette gjengen ned på banen til skikkelig håndballtrening. Ungene storkoste seg mens de lærte hoppskudd og finter. Vi kommuniserte på både spansk og engelsk. Etter økta fikk alle servert hjemmebakte hveteboller, bakt av elever på 9.trinn.

Ungene var enig i at dette var gøy, og håper det blir flere treninger framover.

Pernille, Rebeca og Thea har satt i gang et prosjekt som virkelig har engasjert folk, både her i nærområdet, men også i Norge. Pengene strømmer inn, og det ser nå ut til at "Julereisen til Norge" kan bli en realitet. Jentene sier at det er et mål å spille gode kamper og gjøre en god turnering, men det viktigste målet er å kunne gjøre noe fint for sine lagvenninner og gi dem et minne for livet. Vi er utrolig stolte av dere!

Vi ønsker dere god tur til Norge!!

Hanne Line Rasmussen

Tilbake til oversikt